De Martini Brassband Groningen maakt zich op voor de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in de 2e divisie

Op vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november vinden de Nederlandse Brassband Kampioenschappen plaats. Dit jaar voor het eerst (na 12 jaar Martini Plaza in Groningen) in het nieuwe Tivoli te Utrecht.

De MBG heeft een goede voorbereiding gehad die na de zomervakantie begonnen is. We hebben een studieweekend in Dwingeloo gehad en een try out concert met de Groninger brassbands in Zuidhorn. Komende zaterdag zijn we nog te horen op een try out in het Friese Tzum. Daarna nog de laatste puntjes op de i en we gaan opnieuw een gooi doen naar het kampioenschap. Hieronder leest u informatie over het verplichte werk en de componist.

The Son of the Light van Bertrand Moren is de scherprechter in de tweede divisie.
Moren is componist, pianist, muziekpedagoog, dirigent en trombonist. Als solotrombonist is de 38-jarige Zwitser jarenlang verbonden geweest aan Treize Etoiles. In 2005 won hij met deze band het Wereld Muziek Concours in Kerkrade en in 2009 de Europese Componistenwedstrijd met zijn Visions. Als componist schreef hij al 150 werken voor harmonieorkesten, brassbands, kamerorkesten en kleine ensembles. Zijn Son of the Light is geïnspireerd op de Egyptische machthebber Ramses II die in 1296 voor Christus als farao aan de macht kwam. De hoogtepunten van het Egyptische rijk en het leven van Ramses II zijn de belangrijkste ingrediënten geweest voor Moren in deze vierdelige compositie.

Volg al het NBK nieuws via: www.enbk.nl of via Twitter op #nbk2014

Deel dit Bericht