Utrecht – Tijdens de Nationale Brassband Kampioenschappen (NBK) heeft de Martini Brassband zaterdag 27 oktober 2018 de 2e prijs gewonnen in de tweede divisie. In Tivoli Vredenburg Utrecht brachten zij het verplichte werk ‘The Town beneath the Cliff’ van Philip Sparke ten gehore.

Zowel dirigent Rieks van der Velde als de band zelf waren na het optreden content met de uitvoering van het werk.

Het NBK wordt in de brassbandwereld gezien als het meest prestigieuze evenement van het jaar waar bijna alle brassbands van Nederland in vijf verschillende divisies om de eervolle titel strijden.

In de provincie Groningen zijn momenteel 3 brassbands vertegenwoordigd in de 2e divisie. Net als vorig jaar mag de MBG zich de beste Groningse brassband uit de tweede divisie noemen. De laatste keer dat de band kampioen werd was in 2007.

De Martini Brassband staat al 13 jaar onder leiding van dirigent Rieks van der Velde. Naast de Groninger band dirigeert hij ook Brassband Excelsior Zalk en kampioensdivisie band de Waldsang.

Juryleden: Mevrouw Sheona White (Engeland) en de heren John Doyle (Engeland) en Luuk Tuinstra (Nederland) gaven de band 91 punten.

Share this Post