Naast de winst op het Dutch Open is de Martini Brassband in hun jubileumjaar ook nog eens met  92 punten nederlands kampioen in de  2e Divisie tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen geworden.

Live verslag tijdens onze uitvoering van Sanctuary door CU-brass:

Deel 1 opent stabiel en overtuigend. Hierdoor ontstaat swing in het eerste thema tussen de cornetgroep en de euphonium. De incidentele ritmes die af en toe ‘inslaan’ worden met durf en overtuiging gespeeld.

Deel 2 heeft adem en rust en de hoornsolo is aangenaam. De opeenvolging van alle thema’s in de verschillende instrumenten komen heel natuurlijk langs en zo ontstaat een mooie lijn. De rol van de buisklokken is treffend naar de voorgrond gehaald door dirigent Rieks van der Velde. De muzikale lijn krijgt zo een vervolg richting de fortissimo climax. 

Het slagwerk in deel 3 is dynamisch goed. Ondanks de sfeer van de muziek straalt de uitvoering een bepaalde rust uit. Ook de klank in de sterke passages richting het slot van dit werk blijft rond en aangenaam waarbij de details niet uit het oog worden verloren.

Een mooie uitvoering met veel lijn en controle op de details.

Uiteraard werd deze goede prestatie uitgebreid gevierd op de 1e repetitie na het kampioenschap.

De volledige uitslag:

  1. Martini Brassband Groningen – Rieks van der Velde 92
  2. Brass band Schoonhoven B – Joop Nijholt. 91
  3. Excelsior Ferwert – Gijs Heusinkveld 90
  4. De Bazuin Oenkerk B – Jan Aart Ponstein 88
  5. De Lofklank Ureterp 87
  6. Gereformeerde Brassband Groningen – Jan Werkman 86
  7. Looft den Heer -Beertgumermolen 85
Deel dit Bericht